ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 5-6 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

26/09/2013

Με θέμα «Η συμβολή της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές» ξεκινά ένα νέο συνέδριο αρχές Οκτώβρη στο Μαρούσι από την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας (Ε.Ε.Ε.Φ) και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας (Ε.Ε.Ε.Υ.Τ).

Η Rehab Care που ασχολείται ενεργά με την καλύτερη ποιότητας ζωής παίδων και ενηλίκων με κινητικές δυσκολίες αλλά και την ευκολότερη καθημερινή διαβίωση όλων εκείνων που αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα, συμμετέχει με περίπτερο στο σημαντικό αυτό συνέδριο. Όλα τα προϊόντα και μηχανήματα της εταιρείας έρχονται από τις μεγαλύτερες, εγκυρότερες μεγάλες εταιρείες της Αμερικής και Ευρώπης που πρώτο τους μέλημα είναι η ασφάλεια και η μεγαλύτερη εξυπηρέτηση όλων των παθόντων και των συνοδών τους.

Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας στις μέρες μας προσφέρει ένα πλήθος πολύτιμων υπηρεσιών και συσκευών που αυξάνουν και βελτιώνουν σημαντικά τις λειτουργικές δυνατότητες των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Σημαντικές λειτουργίες, όπως η αυτονομία στη διαβίωση και την εργασία, η επικοινωνία, η εκπαίδευση, η κοινωνικοποίηση και η ψυχαγωγία εξυπηρετούνται από εναλλακτικές συσκευές, συστήματα πρόσβασης, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά λογισμικά, τα οποία ανοίγουν πολλούς «πλάγιους δρόμους» παρακάμπτοντας εμπόδια και διευκολύνοντας τη δραστηριοποίηση και συμμετοχή των παιδιών αυτών σε περιβάλλοντα και δραστηριότητες ως σήμερα «απαγορευμένες».

Τα νέα αυτά τεχνολογικά μέσα και εργαλεία πρέπει να αξιοποιούνται έτσι ώστε να υποστηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δυσκολίες, οι ιδιαιτερότητες και οι προτιμήσεις του κάθε παιδιού και να εξασφαλίζεται η επίτευξη της μέγιστης δυνατής λειτουργικότητας και συμμετοχής.
 
Στα πλαίσια αυτά, το εν λόγω συνέδριο αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία  να αξιολογήσουμε την έως τώρα θεραπευτική μας παρέμβαση και να αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τα σύγχρονα ερευνητικά και τεχνολογικά δεδομένα. Επιπλέον, προσφέρεται για μια ιδιαίτερα γόνιμη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ διαφορετικών θεραπευτικών ειδικοτήτων σε ένα τόσο απαιτητικό θέμα όπως ο ρόλος της τεχνολογίας στο παιδί με νευροαναπτυξιακές διαταραχές.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square