Snoezelen®

«δωμάτια Snoezelen» που είναι ένα πολυαισθητηριακό περιβάλλον, είναι σαν μια «καφετέρια αισθήσεων», ένας χώρος όπου όλες οι πέντε αισθήσεις μπορούν να ερεθιστούν. Χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά με ένα δομημένο τρόπο είναι δυνατόν να προσαρμόζεις ένα αισθητηριακό ερέθισμα για το άτομο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στη βελτίωση της συμπεριφοράς και της αποδοτικότητας και να δράσει σαν μέσο ευχαρίστησης και διασκέδασης.

Το πολυαισθητηριακό περιβάλλον σχεδιάζεται για να ερεθίσει τις αρχικές αισθήσεις της αφής, γεύσης, όρασης, ακοής, όσφρησης χωρίς την ανάγκη για διανοητική δραστηριότητα. Η εμπιστοσύνη και η χαλάρωση ενθαρρύνονται μέσω της μη καθοδηγούμενης θεραπείας. Η ουσία ενός αισθητηριακού περιβάλλοντος είναι να δώσει ατομικό χρόνο, χώρο και περιθώριο στο άτομο να απολαύσει το περιβάλλον στα πλαίσια του ρυθμού του, απαλλαγμένο από τις μη ρεαλιστικές προσδοκίες των άλλων.

Ο ειδικός Πολυαισθητηριακός χώρος ή αλλιώς Snoezelen room είναι σίγουρα η κατάλληλη λύση και μέθοδος για άτομα με διάφορες μαθησιακές δυσκολίες, αυτισμό ακόμα και για ηλικιωμένους με άνοια, ή Alzheimer. Παρ’ όλα αυτά η έρευνα έδειξε ότι είναι επίσης ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο για υγιείς αλλά και πολλές ομάδες ασθενών, κυρίως στην αντιμετώπιση συμπεριφορικών προβλημάτων, σε άτομα με σοβαρές νοητικές δυσκολίες.

*Το Snoezelen® είναι καταχωρημένο εμπορικό σήμα της εταιρείας Rompa® Ltd.

 

Εξοπλισμός:

TΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 

  • Υπολογιστή επιτοίχιο ή φορητό

  • Το εξειδικευμένο λογισμικό του

  • Ασύρματο πληκτρολόγιο

  • Ηχεία

  • Έτοιμα προγράμματα για:

- εκπαίδευση με θέματα ζώα, σχήματα, φαγητό κ.λ.π.

- χαλάρωση με θέματα διάστημα, παραλία, βυθός κ.λ.π.

- διέγερση με θέματα μουσικά όργανα, κωμωδία, διασκέδαση κ.λ.π.

 

Sensory Magic:

Το Sensory Magic είναι ένα ισχυρό σύστημα στην οθόνη του υπολογιστή αφής που βασίζεται στην τελευταία έκδοση των Windows που λειτουργεί με το δικό του αποκλειστικό λογισμικό που έχει φτιάξει ειδικά η εταιρεία Rompa. Είναι σχεδιασμένο σε συνεργασία με κορυφαίους θεραπευτές και επαγγελματίες της εκπαίδευσης, ένα εύκολο στη χρήση, πρακτικό και εντυπωσιακό εργαλείο για χρήση μέσα και έξω από ένα Multi Sensory περιβάλλον, κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα ικανότητας. Στο sensory magic έχει ένα ευρύ φάσμα συμβατών προϊόντων (οπτικές ίνες, κολώνες νερού, προτζέκτορες), έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά περιβάλλοντα και εμπειρίες.

Με βάση τις αρχές της Snoezelen, το Sensory Magic εξουσιοδοτεί τους χρήστες να εξερευνήσουν κόσμο των αισθήσεων τους και να προσαρμόσουν το περιβάλλον τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους . Όταν φυσική η διερεύνηση απαγορεύεται από μια διαταραχή ή αναπηρία, το Sensory Magic μπορεί να φέρει το περιβάλλον στο δωμάτιο, χρησιμοποιώντας πολλές από τις αισθήσεις, οπτικές, απτικές , ακουστικές , οσφρητικές , ιδιοδεκτικά και το αιθουσαίο.

Δεδομένου ότι η εμπειρία Sensory Magic μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με τις ανάγκες, οι εικόνες που μπορούν να επιλεγούν τονώνουν τους χρήστες οπτικά, ενώ ο ήχος και η μουσική μπορεί να επιλεγεί σύμφωνα με τις ατομικές προτιμήσεις και ο όγκος ρυθμίζεται να ευχαριστηθούν ακόμα και οι πιο ευαίσθητοι ακουστικά. Τα επίπεδα φωτισμού ελέγχονται αυστηρά και οι μυρωδιές μπορούν να εισαχθούν σταδιακά, όπως απαιτείται, καθώς μεγαλώνει η ανοχή.

Sensory Magic
Sensory Magic
Sensory Magic
Sensory Magic
Sensory Magic
Show More
 

Πρόκειται για έναν θαυμάσιο κόσμο εικονικής πραγματικότητας. Τα παιδιά μαθαίνουν να αλληλεπιδρούν σε έναν κόσμο φαντασίας και παιχνιδιού, ενώ δημιουργούν μέσα σε ένα απίστευτο multimedia οπτικό σύστημα απεικόνισης που προβάλλει τις δραστηριότητες απευθείας επάνω σε ένα διαδραστικό δάπεδο. Μάλιστα είναι τόσο καθηλωτική η τεχνολογία του interactive projection που επιτρέπει στους χρήστες, ανεξάρτητα από την ικανότητά τους, να ελέγχουν και να αλληλεπιδρούν ανεξάρτητα με μια κινούμενη εικόνα και να εξερευνούν τη δημιουργικότητά τους. Όλο αυτό είναι διασκεδαστικό αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και εκπαιδευτικά, ενώ είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Επίσης όλο αυτό το σύστημα είναι ασφαλές, δεν απαιτεί καθαρισμό και είναι ιδανικό για χώρους όπου ο έλεγχος των λοιμώξεων είναι ένα θέμα. Ακόμα το interactive projection περιβάλλον της Rompa είναι ιδανικό για τα άτομα με προκλητικές συμπεριφορές. Περιλαμβάνει ήδη δέκα πανέξυπνα θέματα, ενώ κάθε χρήστης αν το θελήσει μπορεί να δημιουργήσει το δικό του.

 

Interactive Projection:

Interactive Projection
Interactive Projection
Interactive Projection
Snoezelen
Snoezelen
Show More
 

Σχεδιασμός:

 

Δωμάτια:

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Καλέστε μας τώρα,  +30 210 9738810

                                +30 231 6009384

Copyright © 2016 Rehab Care - All rights reserved. Created by Prolink Data Ltd