top of page

THERATOGS

vepHBK3M.jpeg

Το σύστημα Theratogs σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για να βοηθήσει την φυσική ιατρική αποκατάσταση των ατόμων με κινητικά προβλήματα. Παγκοσμίως έως τώρα έχουν πουληθεί πάνω από  45,000 συστήματα Theratogs!


 Η Beverly Cusick, μια διεθνώς αναγνωρισμένη θεραπεύτρια στην παιδιατρική νευρολογική αποκατάσταση ήθελε να «συνεχίσει να έχει τα χέρια της πάνω στον ασθενή» ακόμα και όταν η θεραπεία της τελείωνε. Με την εφαρμογή των Theratogs η θεραπεία συνεχιζόταν και τα επιθυμητά αποτελέσματα ερχόταν πιο γρήγορα. Ήταν το πάθος και οι γνώσεις της που την οδήγησαν να δημιουργήσει αυτό το εργαλείο έτσι ώστε να «πάρει» από τους ασθενείς της όλη την δυναμική που έκρυβαν. 


Ύστερα από έρευνα πέντε χρόνων, δοκιμές υλικών καθώς και διαφορετικούς πειραματισμούς γεννήθηκαν τα Theratogs, το φθινόπωρο του 2002


Τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους είναι θεαματικά αφού υποβοηθούν ενεργητικά και συνεχίζουν την αισθητικοκινητική θεραπεία του ασθενούς κατά την διάρκεια μιας ολόκληρης μέρας. 

Full Body System
TogsUltra_FBS200_FootLift_Colter.jpg

Full Body System

Το Theratogs Full Body System έχει σχεδιαστεί για παιδιά και ενήλικες με σύνθετες νευροκινητικές διαταραχές και διαταραχές ισορροπίας. Είναι το πιο ευέλικτο από όλα τα προϊόντα Theratogs και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά πολλές περιπτώσεις.


Είναι ιδανικό για νεαρά, περιπατητικά παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλες νευρολογικές διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος αλλά και για ενήλικες με εγκεφαλικό επεισόδιο, εγκεφαλικό τραύμα, σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες δυσλειτουργίες του κεντρικού νευρικού συστήματος.


Το Full Body System αγκαλιάζει τον κορμό και τα άκρα βελτιώνοντας  την ευθυγράμμιση και τη σταθερότητα. Αυτό το σύστημα αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη ποικιλία λειτουργικών ζητημάτων ευθυγράμμισης και κίνησης, υποστηρίζοντας συγχρόνως τα κάτω άκρα.

 

Τα βασικά συστατικά του συστήματος είναι ένα μέρος για το κορμό και ένα για τη λεκάνη τα οποία όταν χρησιμοποιούνται μαζί παρέχουν μια σταθερή βάση για το σώμα. Οι συμπεριλαμβανόμενες μανσέτες των άκρων και οι επιπλέον ελαστικές ταινίες μπορούν να προστεθούν για να επιτευχθεί μεγαλύτερη  σταθερότητα στις αρθρώσεις. Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την σταθεροποίηση του ισχίου για έσω ή έξω στροφή ή για έκταση γόνατος.

Μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

 • Κύφωση, λόρδωση που προκύπτουν από μυϊκή αδυναμία.

 • Πρόσθια, οπίσθια κλίση λεκάνης.

 • Δυσκολία στη διατήρηση της μέσης γραμμής σώματος και της καθιστής στάσης

 • Ψαλιδισμός σε στάση ή στη βάδιση.

 • Προβλήματα ισορροπίας εξαιτίας αδυναμίας μυών ισχίου

 • Προβλήματα σταθεροποίησης κεντρικών αρθρώσεων.

 • Αποκατάσταση μετά από ορθοπεδική χειρουργική επέμβαση στη σπονδυλική στήλη, το ισχίο ή το μηρό.

 • Παρεγκεφαλιδικής αταξίας, αταξική βάδιση.

 • Αθέτωση.

 • Σκλήρυνση κατά πλάκας

LOWER EXTREMITY SYSTEM

Lower Extremity System

Το σύστημα Lower Extremity έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει τις αποκλίσεις στην ευθυγράμμιση και τις δυσλειτουργίες των αρθρώσεων του ισχίου και του γονάτου, σε ανεξάρτητα περιπατητικούς ασθενείς που δεν έχουν προβλήματα που σχετίζονται με στην σταθερότητα του ισχίου ή του κορμού.


Είναι μια αποτελεσματική παρέμβαση για τη διαχείριση και θεραπεία των των διαταραχών βάδισης που προκαλούνται από ένα ευρύ φάσμα διαγνώσεων, όπως: Εγκεφαλική παράλυση, υποτονία, χαλαρούς συνδέσμους και ημιπληγία προερχομένη από κρανιοεγκεφαλική κάκωση ή εγκεφαλικό επεισόδιο. 


Μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

 • Προβλήματα βάδισης σε παιδιά κάτω των 7 ετών που προκαλείται από υπερβολική στρέψη του μηριαίου οστού ή υπερβολική περιστροφή κνήμης.

 • Υπερβολική πρόσθια κλίση της πυέλου που προκαλείται από υπερβολική στρέψη του μηριαίου ή υπερβολική περιστροφή κνήμης. 

 • Υπερέκταση του γόνατος σε παιδιά κάτω των 7 ετών ή νεοαποκτηθείσα υπερέκταση του γόνατος, που προκαλείται από εγκεφαλική παράλυση, υποτονία ή χαλάρωση συνδέσμων

 • Ανεπαρκής έκταση γόνατος στη βάδιση  που προκαλείται από εγκεφαλική παράλυση, εγκεφαλικό επεισόδιο ή εγκεφαλικό τραύμα.

 • Βλαισοποδία, ραιβοποδία  που προκαλείται από που προκαλείται από υποτονία ή χαλαρότητα συνδέσμων.

TogsUltra_LowEx_100_LegLift_Dylan.tif.ti
PTA
Amelie_stand-A (1).jpg

Posture & Torso Alignment (PTA) System

Το σύστημα Posture & Torso Alignment (PTA) είναι ιδανικό για τη βελτίωση της ευθυγράμμισης και τη στάσης του σώματος. 


Το σύστημα PTA αποτελείται από δύο μέρη, κορμός και λεκάνη, και ελαστικούς ιμάντες και είναι εξαιρετικά απλό στην εφαρμογή.

Περιλαμβάνει τα ίδια πάνω και κάτω μέρη όπως και το Σύστημα Πλήρους Σώματος (Full Body System, FBS)


Με την εφαρμογή του ο χρήστης μπορεί να δει άμεσα αποτελέσματα. Το σύστημα Posture & Torso Alignment (PTA) είναι απλό στη χρήση, χρειάζονται μόνο λίγα λεπτά για να εφαρμοστεί, και δίνει στον χρήστη καλύτερη στάση κατά την διάρκεια της μέρας. Ο θεραπευτής μπορεί να διαλέξει να διευκολύνει ή να «αφυπνίσει» με την χρήση των ελαστικών ιμάντων τις μυϊκές ομάδες που επιθυμεί παρέχοντας έτσι στον ασθενή μια θεραπεία πολλών ωρών. 

Μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

 • Υποτονία

 • Κύφωση ή λόρδωση που οφείλεται σε μυϊκή αδυναμία.

 • Υπερβάλλουσα κλίση λεκάνης (πρόσθια, οπίσθια) 

 • Δυσκολία διατήρησης ορθής στάσης σώματος και ισορροπίας σε όρθια ή καθιστή θέση.

 • Αδυναμία  μύων κορμού.

 • Απαγωγή ωμοπλατών.

Wrist & Thumb Positioning System

Wrist & Thumb Positioning System

Το σύστημα Wrist & Thumb Positioning System είναι το πιο ευέλικτο σύστημα αυτού του είδους. Χρησιμοποιήστε το ως έναν αυτόνομο βοηθό λειτουργικής ευθυγράμμισης ή για να επεκτείνετε το σύστημα PTA  στο χέρι.


Είναι αποτελεσματικό στη υποστήριξη και τη διατήρηση της ορθής θέσης της περικαρπικής άρθρωσης και του αντίχειρα. Εάν μπορείτε να διορθώσετε την ευθυγράμμιση του καρπού και του αντίχειρα με τα χέρια σας, χωρίς δύναμη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Wrist & Thumb System


Κανένα άλλο προϊόν στήριξης καρπού ή χεριού στην αγορά δεν προσφέρει την προσαρμοστικότητα, την ευελιξία και την άνεση αυτού του συστήματος.

WristThumb_02.jpg
Wunzi
theratogs_wunzi.jpg

Wunzi Infant System

Το TheraTogs Wunzi System εμπνεύστηκε από τα γνωστά φορμάκια για βρέφη. Εχει σχεδιαστεί για βρέφη μέχρι 26 κιλά. Παρέχει μια «προσαρμόσιμη» αγκαλιά στο σώμα που βελτιώνει την ευθυγράμμιση του κορμού και σταθεροποιεί τον πυρήνα.


Ο έλεγχος της στάσης  του σώματος αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο της πρώιμης παρέμβασης. Τα μωρά αναπτύσσουν τον έλεγχο του κορμού πριν αποκτήσουν άλλες λειτουργικές δεξιότητες. Τα προβλήματα ελέγχου κορμού που εμφανίζονται κατά την παιδική ηλικία συνήθως οδηγούν σε μακροχρόνια αναπτυξιακά κινητικά ελλείμματα καθώς και προβλήματα στη χρήση και την κίνηση των άκρων.


Το σύστημα Wunzi έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά αυξάνοντας την αισθητηριακή εισροή βελτιώνοντας παράλληλα τη σταθερότητα του πυρήνα. Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της σειράς. Υποστηρίζει τους στόχους της  θεραπείας τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μεταξύ των συνεδριών.

Το βασικό σύστημα περιλαμβάνει μανσέτες των άκρων και ιμάντες για τη δημιουργία βέλτιστης στάσης. Ένα πρόσθετο σετ για τα κάτω άκρα λειτουργεί όπως οι μύες και οι σύνδεσμοι για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του σώματος και της ευθυγράμμισης των αρθρώσεων για καλύτερη κινητική ανάπτυξη.


Εφαρμόζεται σε δευτερόλεπτα και πάνω από τις πάνες.
Όπως όλα τα συστήματα
Theratogs, το Wunzi είναι ένα άνετο αφρώδες ένδυμα. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνθετικό υποαλλεργικό ύφασμα του, είναι ελαφρά ελαστικό, έτσι ώστε να ευνοεί την καλή ευθυγράμμιση της στάσης του αναπτυσσόμενου μωρού.


Μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

 • Υποτονία           

 • Διπληγία

 • Ημιπληγία

 • Ραιβόκρανο

 • Αθέτωση 

 • Παρεγκεφαλιδική αταξία     

 • Περιγεννητική Κάκωση βραχιονίου πλέγματος   

 • Αναπτυξιακές διαταραχές

Theo7_300_Left.jpg
Ankle Dorsiflexion Assist
DFACombo.png

Ankle Dorsiflexion Assist

Το Σύστημα Ankle Dorsiflexion Assist (DFA) είναι μια λύση με ανταγωνιστική τιμή, η οποία έχει άδεια αποκλειστικά για την Progressive GaitWays


Το DFA είναι διαθέσιμο σε πολλά μεγέθη, σε δύο εκδόσεις:

Σύστημα εκγύμνασης βάδισης: Πρόσφατα επανασχεδιασμένο με ισχυρότερες και πιο ανθεκτικές ταινίες TogRite, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε μέσα από το παπούτσι είτε έξω από αυτό. 


Σύστημα ύπνου: Μειώστε ή αποτρέψτε τη ρίκνωση των γαστροκνημίων με ένα άνετο, φιλικό προς το ύπνο σύστημα που παρέχει παρατεταμένη χαμηλή επιμήκυνση στην διάρκεια της νύχτας προστατεύοντας την ποδοκνημική άρθρωση από παραμορφώσεις.

Το βασικό σύστημα περιλαμβάνει μανσέτες των άκρων και ιμάντες για τη δημιουργία βέλτιστης στάσης. Ένα πρόσθετο σετ για τα κάτω άκρα λειτουργεί όπως οι μύες και οι σύνδεσμοι για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του σώματος και της ευθυγράμμισης των αρθρώσεων για καλύτερη κινητική ανάπτυξη.

Εφαρμόζεται σε δευτερόλεπτα και πάνω από τις πάνες.
Όπως όλα τα συστήματα
TheraTogs, το Wunzi είναι ένα άνετο, αφρώδες  ένδυμα. Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας συνθετικό υποαλλεργικό ύφασμά του είναι ελαφρά ελαστικό έτσι ώστε να ευνοεί την καλή ευθυγράμμιση της στάσης του αναπτυσσόμενου μωρού.


Μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

 

 • Υποτονία           

 • Διπληγία

 • Ημιπληγία

 • Ραιβόκρανο

 • Αθέτωση 

 • Παρεγκεφαλιδική αταξία     

 • Περιγεννητική Κάκωση βραχιονίου πλέγματος   

 • Αναπτυξιακές διαταραχές

Εκπαιδευτικό Βίντεο

Εκπαιδευτικό Βίντεο

bottom of page